Çocuklarda Saçkıran

Çocuklarda Saçkıran Ve Nedenleri

Saçkıranın tam olarak nedeni bilinmediği gibi kişiye hayati bir tehlike de arz etmediği söylenmektedir. Her hangi bir ağrı sızıya neden olmadığından ilk ortaya çıktığı anda fazla önemsenmeyebilir. Başlarda normal bir saç dökülmesi gibi görünse de, bir mantar hastalığı çeşidi olduğundan, bulaşma olasılığı yüksek olabiliyor.

Hijyen Ve Steril Olması Çok Önem

Kullanılan malzemelerin steril olması çok önem teşkil ediyor.  Başka kişilere de bulaşma riskini azaltmak için steril olmaya özen gösterilmelidir. Önce küçük bir yara gibi ortaya çıkan bu hastalık, kaşıntının da etkisiyle, enfeksiyonun ilerlemesine, daha geniş bir alana yayılmasına sebep olabiliyor.

Uzman Kişilerden Yardım Almak

Uzman bilgisi doğrultusunda bağışıklık sistemine bağlı olarak ortaya çıkan bu durum, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da kendini göstermektedir. Çocuğumuzda böyle bir durum gördüğümüzde beslenme düzenini değiştirebilir, uzman kişilerden yardım alarak bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalarla, daha fazla yayılmasına, ilerlemesine engel olabiliriz.

Mevcut dökülen saça bakım yapılabildiği takdirde de eski haline döneceğinden şüphe edilmemelidir. Vücudun ihtiyacı olan gerekli besin takviyesi uzman kontrolünde yapıldıktan sonra,  gerekli saç kesim bakım işlemleri için de bir çocuk kuaföründen yardım alınabilir, önerilen saç kesimi ve kullanılan bitkisel yağlar ile bir çözüme kavuşulabilir.

Aşırı Üzüntü Ve Strese Dikkat!

Çoğu zaman aşırı üzüntü ve stresten de kaynaklandığı düşünülen saçkıran yine kişinin strese bağlı düzgün beslenememesi ve bu durum karşısında yemeden içmeden de kesilmesiyle ortaya çıkabilir. Bu düzensiz ve yetersiz beslenme karşısında vücudumuz yine bağışıklık sistemiyle bir sınava girebilir, bu da yine saçkıranı ortaya çıkarabilir.

Öncelikle çocuklarımızın psikolojisini iyi anlamalı, onları stres ve üzüntüden uzak tutmaya çalışmalıyız. Yetişkinlere göre daha hassas olan çocuklarımızın dünyası, bizim dünyamızdan çok daha farklı ve olaylar karşısında hissettikleri duygular çok daha fazla yoğun olabiliyor ve kendilerini ifade etmekte zorlanıyor olabilirler.

Sonuç olarak bu yaşadıkları yoğun duygular dışarı çıkmadığında, konuşulmadığında vücutta farklı tepkilerle ortaya çıkabiliyor. Onları daima dinlemeli, önceliğimiz olarak görerek dertlerine derman olmalıyız.

Genetik Faktörler

Saçkıran hastalığının başka bir nedeni olarak ta genetik faktörler ortaya atılabiliyor. Ailede bu hastalığı geçirmiş kimseler varsa, çocuklarda da olma olasılığı yüksek olabiliyor.  Genel olarak yirmili yaşların altında görülebilen bu durum, sadece saçta değil, kaş, kirpik, vücut tüyleri ve sakalda da ortaya çıkabiliyor.

Yetişkinlere göre çocuklarda ve gençlerde bağışıklık sistemi daha zayıf olduğundan, onlarda daha fazla görülebiliyor. Çocuklarda en çok görüldüğü yer saçlar olabiliyor. Bakımını yapmak ve hızlı çözüm bulmak için mutlaka önce bir hekime danışılmalıdır. Geleneksel tedaviler yeni nesil gelişmekte olan çocukların anatomisine yanıt vermeyebilir ayrıca tedavi sürecini uzatabilir.